Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Zehetmair Kwartet

Het Zehetmair Kwartet maakte een eerste tournee in 1998 en werd door tal van zalen prompt opnieuw uitgenodigd. Sindsdien treedt het ensemble veelvuldig op in Europa en het reisde voor het geven van concerten tevens herhaaldelijk naar de Verenigde Staten en Japan.

Onder de hoogtepunten van de afgelopen seizoenen was een integrale uitvoering van Schumanns strijkkwartetten in de Londense Wigmore Hall en de wereldpremière van Heinz Holligers Tweede strijkkwartet, dat de componist/hoboïst speciaal voor het Zehetmair Kwartet schreef. Daarnaast traden de musici op tijdens het Hong Kong Arts Festival en het Festival Printemps des Arts in Monte Carlo.

Zehetmair Kwartet

Foto: Keith Pattison

In New York werkten zij mee aan een concert ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van componist Elliott Carter. Het Zehetmair Kwartet maakte tal van cd’s. Een opname van Bartóks Vijfde strijkkwartet en Hindemiths Vierde strijkkwartet ontving een Diapason d’or de l’année. Op andere uitgaven treffen we muziek van Beethoven, Bruckner, Holliger en Hartmann.

In 2014 kreeg het Zehetmair Kwartet de Paul-Hindemith-Preis van de stad Hanau toegekend. In de serie Strijkkwartetten van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw was het Zehetmair Kwartet eerder te gast in 2000, 2003, 2007, 2010 en 2014.

Bijgewerkt op donderdag 21 januari 2016