Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Zaïde Kwartet

Het Zaïde Kwartet bestaat sinds 2009 en volgde lessen bij onderen anderen Hatto Beyerle, altviolist van het Alban Berg Kwartet. In de eerste jaren van zijn bestaan nam het Franse ensemble verschillende belangrijke onderscheidingen in ontvangst, van bijvoorbeeld de Bordeaux String Quartet International Competition (2010), het Charles Hennen Concours (2010) en de Beijing International Music Competition (2011).

Tijdens de Weense Joseph Haydn Kammermusikwett­bewerb (2012) sleepten de dames niet alleen een eerste prijs maar ook drie speciale prijzen in de wacht. Het Zaïde Kwartet concerteerde inmiddels op de belangrijke podia van Londen, Berlijn, Parijs, Wenen en Boston.

Zaïde Kwartet

Naast het uitvoeren van klassiek en romantisch repertoire speelt het Zaïde Kwartet ook graag moderne en hedendaagse muziek; zo werkte het bijvoorbeeld nauw samen met componist Jonathan Harvey. Voor het uitvoeren van ruimer bezette kamermuziekwerken speelde het Zaïde Kwartet met onder anderen cellist Edgar Moreau en de pianisten Alexandre Tharaud en Eric Le Sage.

In februari 2016 deed het Zaïde Kwartet de ­Kleine Zaal van Het Concertgebouw aan als ­onderdeel van een Europese tournee in het Rising Stars-programma van de ECHO. Het debuteerde er tijdens de Robeco SummerNights van 2015.

Bijgewerkt op dinsdag 23 mei 2017