Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Zaïde Kwartet

Het Zaïde Kwartet werd in 2009 opgericht in Parijs en is tien jaar na dato een gevestigde naam in het internationale kwartetcircuit geworden. De vier musici kregen in de beginjaren regelmatig lessen en advies van docenten als Hatto Beyerle, Johannes Meisl en Gordan Nikolić.

Een serie prijzen bevestigde al snel het talent van het ensemble: het Zaïde Kwartet won eerste prijzen van het Charles Hennen Concours (2010), de Beijing International Chamber -Music Competition (2011) en de -Joseph Haydn Chamber Music Competition (2012).

 

Zaïde Kwartet

In seizoen 2015/16 nam het kwartet deel aan de Rising Stars-serie, nadat het in juli 2015 al zijn Concertgebouwdebuut gemaakt had tijdens de Robeco SummerNights. Het Zaïde Kwartet was in de afgelopen jaren te gast in bijvoorbeeld het Konzerthaus Wien, de Londense Wigmore Hall en het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs.

Op verdere tournees deed het viertal ook podia aan in bijvoorbeeld Hongkong, Brazilië, Colombia en de Verenigde Staten. Op cd is het Zaïde Kwartet te beluisteren in muziek van onder anderen Haydn, Franck en Chausson. Het vorige optreden van het Zaïde Kwartet in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was in juni 2017 met werken van Haydn, Bartók en Schubert.

Bijgewerkt op woensdag 26 februari 2020