Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Van Baerle Trio

De musici van het Van Baerle Trio leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, destijds gevestigd aan de Van Baerlestraat. Het pianotrio werd gevormd onder de hoede van cellist Dmitri Ferschtman en volgde lessen bij onder anderen Ferenc Rados en Claus-Christian Schuster.

 

Van Baerle Trio

Sinds een masterclass bij Menahem Pressler – pianist van het Beaux Arts Trio – in Het Concertgebouw in 2008 speelde het ensemble meerdere keren voor hem. Sinds 2014 geeft het Van Baerle Trio zelf les aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2011 won het Van Baerle Trio het Internationale Kamermuziek Concours in Lyon en het Vriendenkrans Concours/Het Debuut, in 2012 de Kersjes Prijs en in 2013 het ARD Concours in München.

In seizoen 2013/14 speelde het trio als afvaardiging van Nederland en België in de internationale concertserie Rising Stars. De in 2012 verschenen debuut-cd, met daarop muziek van Saint-Saëns, Ravel en Loevendie, werd bekroond met een Edison Klassiek.

Een Mendelssohn-album volgde, en momenteel werkt het ensemble aan de opnames van de complete pianotrio’s van Beethoven. De vorige optredens van het Van Baerle Trio in de Kleine Zaal waren in maart 2017, met op het programma werken van Beethoven, Henze en Tsjaikovski.

Bijgewerkt op woensdag 21 november 2018