Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Trio Wanderer

pianotrio

De leden van het Trio Wanderer leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het conservatorium in Parijs. Als ensemble volgden ze tevens lessen aan de Jacobs School of Music in Bloomington en de Juilliard School of Music in New York.

Het trio won in 1988 het ARD Concours in München en bouwde sindsdien een grote naam op. De afgelopen decennia was het te beluisteren op de belangrijke podia van Parijs, Berlijn, Wenen, Londen, Tokio, Washington en Rio de Janeiro.

Naast composities uit het verleden vertolkt het Trio Wanderer graag hedendaagse muziek; bijvoorbeeld Bruno Mantovani en Thierry Escaich schreven nieuw werk voor het ensemble.

Trio Wanderer

foto: Francois Sechet

Voor het uitvoeren van tripelconcerten, waaronder die van Beethoven en Martinů, werkte het trio samen met gezelschappen als het Orchestre National de France en het Gürzenich Orchester. Het Trio Wanderer maakte inmiddels meer dan twintig cd’s, bekroond met onderscheidingen als de Diapason d’Or en de Midem Classical Award.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw debuteerde het Trio Wanderer in oktober 2004, en het laatste optreden was in december 2013.

In een interview voor Preludium verklaarde pianist Vincent Coq ooit de naam van het ensemble: de Romantiek is voor het genre van het pianotrio een belangrijke periode en het Wanderer-thema vertegenwoordigt bij uitstek een romantische manier van leven ‘die veronderstelt dat je altijd onderweg bent’.

Bijgewerkt op woensdag 11 september 2019