Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Trio Shaham Erez Wallfisch

ensemble

Het Trio Shaham Erez Wallfisch bestaat sinds 2009 en maakte cd’s met muziek van Mendelssohn en Brahms en met Russisch en Frans repertoire. Voordat de drie musici besloten samen een pianotrio te vormen, hadden ze elk al een bloeiende carrière opgebouwd.

Trio Shaham Erez Wallfisch

Foto: Hagai Shaham

Violist Hagai Shaham trad als solist op met onder meer het BBC Philharmonic Orchestra, het Royal Philharmonic Orchestra en het Nationaal Orkest van België. In 1990 won hij samen met pianist Arnon Erez het ARD Concours in München. Naast zijn vele recitals soleerde Arnon Erez bij bijvoorbeeld het Israëlisch Filharmonisch Orkest en het Haifa Symfonieorkest. Cellist Raphael Wallfisch tenslotte won op vierentwintigjarige leeftijd het Gaspar Cassado Internationaal Celloconcours in Florence en werd als solist geëngageerd door de grote orkesten van Londen, Los Angeles, Leipzig, Berlijn en Warschau.

In Het Concertgebouw debuteerde het Trio Shaham Erez Wallfisch tijdens de Robeco SummerNights 2013; bij het vorige optreden in de Kleine Zaal, in februari van dit jaar met altist Hartmut Rohde, stonden pianokwartetten van Fauré en Brahms op het programma.

Bijgewerkt op vrijdag 29 september 2017