Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

The Myrthen Ensemble

Het nog vrij nieuwe The Myrthen Ensemble bestaat uit vier vocalisten en pianist Joseph Middleton. De Britse formatie maakte na zijn allereerste optreden in thuisstad Londen een serie succesvolle debuten. Zo was The Myrthen Ensemble te gast in de Londense Wigmore Hall en had het een residentie tijdens het Aldeburgh Festival. Ook waren de musici te beluisteren tijdens het festival Leeds Lieder en tijdens het Bath Mozartfest (inclusief uitzendingen op BBC Radio 3).

The Myrthen Ensemble

Foto: John Alexander

Collega’s als sopraan Katherine Broderick, tenor Robert Murray en tenor Benjamin Hulett sloten zich voor gastoptredens aan bij het vocale kwartet dat de basis vormt van The Myrthen Ensemble. De debuut-cd van de groep uit 2016 is getiteld Songs to the Moon en bevat grotendeels het programma van vandaag. Naast hun werk met The Myrthen Ensemble hebben de vijf leden ieder voorspoedige solocarrières.

De naam van de groep is ontleend aan de liedcyclus Myrthen, die Robert Schumann in 1840 schreef als huwelijksgeschenk voor zijn vrouw Clara, en het logo van het ensemble is een variatie op een vignet in Schumanns originele partituur.

Bijgewerkt op vrijdag 23 december 2016