Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Tetzlaff Kwartet

Het Tetzlaff Kwartet werd in 1994 opgericht door broer en zus Christian en Tanja Tetzlaff. Het ensemble maakte snel naam en was te gast in concertzalen als Wigmore Hall in Londen, het Konzerthaus Berlin, Carnegie Hall in New York, de Wiener Musikverein en het Auditorium van het Louvre in Parijs. In seizoen 2014/15 maakte het Tetzlaff Kwartet een tournee door Azië.

Naast zijn werk met dit ensemble was primarius Christian Tetzlaff als solist te gast bij diverse bekende orkesten en verzorgde hij recitals met onder anderen Leif Ove Andsnes en Lars Vogt. In 2005 riep Musical America hem uit tot ‘Instrumentalist of the Year’.

Tweede violiste Elisabeth Kufferath was concertmeester van de Bamberger Symphoniker en is regelmatig te gast tijdens muziekfestivals in bijvoorbeeld Luzern, Rheingau, Aspen en Ravinia. Onder haar kamermuziekpartners treffen we Antje Weithaas, Lars Vogt en Isabelle Faust. Ze geeft les aan de Musikhochschule Hannover

Tetzlaff Kwartet

Foto: Alexandra Vosding

Altvioliste Hanna Weinmeister is concertmeester van het Opernhaus Zürich en soleerde bij bijvoorbeeld de Berliner Philharmoniker, het Chamber Orchestra of Europe en het Mozarteumorchester Salzburg.

Celliste Tanja Tetzlaff was eveneens als solist te gast bij prestigieuze orkesten, waarbij ze werkte met dirigenten als Daniel Harding, Roger Norrington en Paavo Järvi. Naast haar werk met het Tetzlaff Kwartet deelt ze het kamermuziekpodium graag met collega’s als Martin Fröst en Leif Ove Andsnes.

Het Tetzlaff Kwartet debuteerde in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in oktober 2007 en speelde er voor het laatst in november 2013.

Bijgewerkt op vrijdag 28 oktober 2016