Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Storioni Trio

ensemble

Het in 1995 opgerichte Storioni Trio ontleent zijn naam aan het instrument van violist Wouter Vossen: een Laorentius Storioni uit 1794. Het trio kan putten uit een breed repertoire van Haydn tot Henze tot en met prikkelende werken van hedendaagse componisten.

Naast veelvuldige optredens op de Nederlandse podia geniet het Storioni Trio ook internationaal bekendheid, onder meer door concerten in Carnegie Hall in New York en Wigmore Hall in Londen. Tournees ondernam het naar bijvoorbeeld Japan, India, Australië en het Midden-Oosten.

Storioni Trio

foto: Marco Borggreve

Het trio speelt ook geregeld met orkest en verleende voor die bezetting compositie-opdrachten aan Kevin Volans, Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly en Willem Jeths. De volledige pianotrio’s van Beethoven voerde het Storioni Trio uit in Zwitserland en in Nederland, op zowel authentieke als moderne instrumenten, en de cd-opname van het Tripelconcert van Beethoven op historische instrumenten met het Orkest van het Oosten onder leiding van Jan Willem de Vriend werd in juli 2013 Editor’s Choice van het tijdschrift Gramophone.

Het ensemble is initiator en artistiek directeur van het jaarlijkse Storioni Festival in Eindhoven. Het vorige optreden van het Storioni Trio in de Kleine Zaal was in Het Zondagochtend Concert van 20 maart 2016, en in de Grote Zaal was het een maand later nog te beluisteren in Beethovens Tripelconcert samen met de philharmonie zuidnederland.

Bijgewerkt op vrijdag 27 oktober 2017