Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Stéphane Tétreault?

Stéphane Tétreault

cello

Cellist Stéphane Tétreault maakt vandaag zijn debuut in Het Concertgebouw. Hij genoot zijn muzikale opleiding aan de Université de Montréal, waar hij leerling was van Yuli Turovsky. Ook volgde hij lessen bij de cellisten Gautier Capuçon en Frans Helmerson.

Stéphane Tétreault ontving in het afgelopen decennium een reeks onderscheidingen, waaronder de Choquette-Symcox Award en de eerste prijs van de Manulife Competition van het Orchestre Symphonique de Montréal. In 2013 nam hij in Canada een Opus Award in ontvangst.

Stéphane Tétreault

foto: Luc Robitaille

Stéphane Tétreault bouwde ondertussen een vruchtbare concertpraktijk op en werd als solist uitgenodigd door tal van gezelschappen. In seizoen 2014/15 was hij de eerste artist in residence in de geschiedenis van het Orchestre Métropolitain de Montréal en in 2016 debuteerde hij bij The Philadelphia Orchestra.

Zijn debuut-cd, met het Eerste celloconcert van Saint-Saëns, maakte Stéphane Tétreault met het Orchestre Symphonique de Québec. In augustus verscheen een kamermuziekalbum met pianiste Marie-Ève Scarfone. De cellist heeft sinds 2012 een heel bijzonder instrument in bruikleen: de ‘Countess of Stainlein, Ex-Paganini’-Stradivarius uit 1707.

Bijgewerkt op donderdag 26 oktober 2017