Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Skride Kwartet

strijkkwartet

Het Skride Kwartet draagt de achternaam van de zussen Lauma (piano) en Baiba (viool). Het ensemble maakte in de afgelopen jaren furore op de internationale concertpodia en debuteerde in 2018/19 ook in de Verenigde Staten.

Naast hun activiteiten met het kwartet hebben de vier musici afzonderlijk grote carrières. Violiste Baiba Skride trad als soliste op met gezelschappen als de Berliner Philharmoniker en het London Philharmonic Orchestra. In de Grote Zaal van Het Concertgebouw was ze eerder te beluisteren met het Boston Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest. Altvioliste Lise Berthaud werd als soliste uitgenodigd door bijvoorbeeld het BBC Symphony Orchestra (Proms 2014) en Les Musiciens du Louvre en bracht met het Orchestre National de France Berlioz’ Harold en Italie uit op cd.

 

Baiba en Lauma Skride

foto: Marco Borggreve

Cellist Victor Julien-Laferrière was in 2017 winnaar van het Koningin Elisabeth Concours en maakte afgelopen oktober onder leiding van Valery Gergiev zijn debuut bij het Concertgebouw­orkest. Pianiste Lauma Skride speelt veel kamermuziek, trad in recente seizoenen op met bijvoorbeeld het hr-Sinfonieorchester in Frankfurt en de Dresdner Philharmonie en werkte met dirigenten als Andris Nelsons, Peter Ruzicka en Yan Pascal Tortelier.

De afzonderlijke leden van het Skride Kwartet waren allevier eerder in verschillende combinaties te gast in de Kleine Zaal, maar maken nu als pianokwartet hun Concertgebouwdebuut.

Bijgewerkt op maandag 16 december 2019