Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Škampa Kwartet

Het Škampa Kwartet bouwde in de afgelopen vijfentwintig jaar een grote reputatie op en was te gast in tal van bekende concertzalen in Europa en daarbuiten. De Tsjechische formatie kreeg lessen van het legendarische Smetana Kwartet en staat zo in een lange Boheemse traditie. 

De kwartetleden verdiepten hun ensemblespel onder meer door intensief onderzoek naar de volksmuziek, dans en poëzie van hun geboorteland. Dit leidde recentelijk bijvoorbeeld tot het project Janáček and his Moravian Roots en tot een samenwerking met zangeres/violiste/vertelster Iva Bittová.

Škampa Kwartet

Het Škampa Kwartet speelde ook samen met musici als Janine Jansen, Itamar Golan, Kathryn Stott en Michael Collins. Op cd verschenen toonaangevende opnamen van bijvoorbeeld de strijkkwartetten van Janáček en Smetana.

De leden van het Škampa Kwartet zijn sinds 2001 als gastdocent verbonden aan de Royal Academy of Music in Londen. Altviolist Radim Sedmidubský is kortgeleden teruggetreden na vijfentwintig jaar trouwe dienst. Het Škampa Kwartet was voor het laatst te gast in de Kleine Zaal in maart 2011.

Bijgewerkt op maandag 24 oktober 2016