Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Silbersee

ensemble

Silbersee is een productiehuis voor onorthodox muziektheater en experimentele opera, opgericht in 2014. Het komt voort uit het ­Nederlands Vocaal Laboratorium, in 2002 in het leven geroepen door Romain Bischoff en Bärbel Kühn. Dit VocaalLab hield zich eveneens bezig met hedendaagse vocale muziek en vernieuwend muziektheater.

De producties van Silbersee zijn altijd multidisciplinair en creëren ontmoetingen tussen uiteenlopende kunstenaars, onder wie theatermakers, componisten, schrijvers, zangers, dansers, acteurs, choreografen, poppenspelers en circusartiesten.

De productie Dido Dido

foto: Anja Beutler

Een van de succesvolle recente producties was true colors, een dansopera over online identiteit die te zien was in theaters in Nederland en Duitsland en tijdens de Parade. #tristanisolde ging over de tijdloosheid van de liefde, en haar gebreken; dit muziektheaterstuk was gebaseerd op het moderne oratorium love fail van componist David Lang.

Met homo instrumentalis presenteerde ­Silbersee een multimediale muziekvoorstelling over mens en machine, met composities van onder anderen Luigi Nono en Yannis Kyriakides. Silbersee was niet eerder te gast in Het Concertgebouw.

Bijgewerkt op dinsdag 28 november 2017