Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Robin Ticciati?

Robin Ticciati

Dirigent

Robin Ticciati is afkomstig uit Londen en speelde vanaf jonge leeftijd viool, piano en percussie. Hij was lid van het National Youth Orchestra of Great Britain en dirigeerde zijn eerste concert toen hij vijftien jaar oud was. Directie­lessen kreeg hij van Colin Davis en Simon Rattle.

Sinds het begin van seizoen 2009/10 is Robin Ticciati chef-dirigent van het Scottish Chamber Orchestra. De post van music director van de Glynde­bourne Festival Opera bekleedt hij sinds de zomer van 2014, en in zijn eerste seizoen leidde hij daar producties van Der Rosen­kavalier van Richard Strauss en La finta giardiniera van Mozart.

Robin Ticciati

foto: Marco Borggreve

Als operadirigent was Robin Ticciati actief bij gezelschappen als de Metropolitan Opera in New York, de Scala in Milaan en de Londense Royal Opera Covent Garden. Recentelijk maakte hij als gastdirigent debuten bij het Tonhalle Orchester Zürich en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en keerde hij terug bij onder meer het London Symphony Orchestra, The Philadelphia Orchestra, de Los Angeles Philharmonic en de Bamberger Symphoniker.

Bij het Koninklijk Concertgebouworkest debuteerde hij in november 2011 en keerde hij in november 2014 terug. Ook bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest was Robin Ticciati al eerder te gast.

Bijgewerkt op woensdag 16 september 2015