Nog geen account of wachtwoord vergeten? Klik hier

Wie is Rachel Roberts?

Rachel Roberts

altviool

Als solist en als kamermusicus reist Rachel Roberts langs de belangrijkste podia wereldwijd, waaronder Carnegie Hall in New York, de Toppan Hall in Tokio, de Wiener Musikverein en de Berliner Philharmonie. Ook op internationale festivals als de Wiener Festwochen en de Salzburger Festspiele was ze te gast.

Haar cd-opnames werden bekroond met onder meer een Diapason d’Or en een vermelding als ‘Chamber Choice’ in BBC Music Magazine. De altvioliste trad op met het Tetzlaff Quartett, het Dante String Quartet, het Fitzwilliam String Quartet en het Nash Ensemble, en nam twee recitalalbums op met pianist Lars Vogt.

Na een succesvolle samenwerking in 2018 in ­Wigmore Hall in Londen voegde Rachel ­Roberts zich recentelijk bij Christian Tetzlaff, Florian Donderer, Marie-Elisabeth Hecker en Tanja Tetzlaff voor opnames en concerten van Schuberts Strijkkwintet in C groot, D 956, in combinatie met ­Schuberts Schwanengesang door tenor ­Julian Prégardien en pianist Martin Helmchen.

Rachel Roberts geeft les aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, en geeft bovendien geregeld masterclasses door heel Europa en Azië.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was ze één keer eerder te beluisteren, in de zomerprogrammering van 2010.

Rachel Roberts

foto: Carl Proctor

Bijgewerkt op donderdag 18 november 2021