Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

PRJCT Amsterdam

PRJCT Amsterdam is een jong barokensemble rondom countertenor Maarten Engeltjes. De formatie werd opgericht in 2017 en bestaat uit een vaste kern van recent afgestudeerde barokmusici met een gezamenlijke muzikale visie. Zij bespelen authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Als artistiek leider weet Maarten Engeltjes steeds internationaal gevestigde topmusici aan te trekken als concertmeester en/of solist.

In september 2017 presenteerde het ensemble zijn eerste project, rondom Pergolesi’s Stabat mater en met medewerking van schrijver P.F. Thomése. 

PRJCT Amsterdam

foto: Hans van der Woerd

In de zomer van 2018 oogstte PRJCT Amsterdam veel lof met programma’s rond Vivaldi en Händel, uitgevoerd tijdens het festival Wonderfeel en het oudemuziekfestival van Sintra (Portugal). Later dat jaar tourde het gezelschap met ‘vergeten aria’s’ van Johann Sebastian Bach, eerder dit jaar tevens verschenen op cd.

Een recent programma van ­PRJCT Amsterdam was Nicht mehr hier, met muziek van Buxtehude en Bach op het thema ‘de dood’. Heel onlangs werkte PRJCT Amsterdam mee aan de wereldpremière van het Bosch Requiem 2019, geschreven door Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.

Bijgewerkt op woensdag 16 oktober 2019