Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

philharmonie zuidnederland

orkest

De philharmonie zuidnederland ontstond in april 2013 uit een fusie tussen Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Het gezelschap heeft zich inmiddels bewezen als flexibel en ambitieus orkest met een repertoire van Bachs Matthäus-Passion tot opdrachten aan hedendaagse componisten.

Naast de concerten met chef-dirigent Dmitri Liss musiceert de philharmonie zuidnederland dit seizoen met gastdirigenten als Jun Märkl, Hartmut Haenchen, Stefan Blunier, Wayne Marshall, Claus Peter Flor en Hans Graf. Vaste samenwerkingen zijn er met Opera Zuid, het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch en Musica Sacra in Maastricht.

Educatie en uitwisselingen met amateurmusici zijn wezenlijk onderdeel van het beleid, en met het avontuurlijke i-Classics is er ook aandacht voor innovatie. Het orkest fungeert bovendien als symfonisch laboratorium van het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM).

 

philharmonie zuidnederland

Foto: Simon van Boxtel

Ook over de grens laat de philharmonie zuidnederland van zich horen: vorig seizoen met een eerste concertreis naar Frankrijk, en vanaf dit seizoen met geregelde optredens in Aachen. Het orkest vervult enthousiast zijn rol in de regio, met bijvoorbeeld het Liberation ­Concert in Margraten en nieuwjaars- en carnavalsconcerten.

De philharmonie zuidnederland is geregeld te beluisteren in Het Concertgebouw, voor het laatst onder leiding van Duncan Ward in Het Zondagochtend Concert van 8 september jongstleden.

Bijgewerkt op woensdag 13 november 2019