Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Peter Dijkstra?

Peter Dijkstra

dirigent

Peter Dijkstra studeerde zang en directie aan de conservatoria van Den Haag, Keulen en Stockholm. Hij sloot zijn studie cum laude af en volgde masterclasses bij vooraanstaande dirigenten, onder wie de koorspecialisten Eric Ericson en Tõnu Kaljuste.

In 2002 ontving Peter Dijkstra de Kersjesprijs. Een jaar later won hij de prestigieu­ze Eric Ericson Award in Stockholm, waarmee hij zijn internationale carrière lanceerde.

 

 

Peter Dijkstra

Foto: Astrid Ackermann

Van 2005 tot 2016 was Peter Dijkstra artistiek leider van het Koor van de Bayerische Rundfunk in München en van 2007 tot 2018 chef-dirigent van het Zweeds Radio Koor. Sinds 2015 leidt hij het Nederlands Kamerkoor.

Als gastdirigent musiceert Peter Dijkstra met vele gezelschappen, waaronder de afgelopen jaren Collegium Vocale Gent, het Deutsches ­Sym­phonie-Orchester Berlin, Amsterdam Sinfonietta en het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra. Naast dit alles was Peter Dijkstra oprichter van The Gents, een mannenkoor waarvan hij lange tijd artistiek leider bleef en inmiddels vaste gastdirigent is.

Bijgewerkt op vrijdag 14 april 2017