Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Pavel Haas Kwartet

ensemble

Sinds het winnen van het Italiaanse Paolo Borciani Concours in 2005 maakte het vanuit Praag werkende Pavel Haas Kwartet snel naam en musiceerde het in tal van concertzalen in Europa en daarbuiten – tot in Sint-Petersburg, New York, Australië, Japan en Zuid-Korea.

In het afgelopen seizoen speelde het viertal in bijvoorbeeld de Herkulessaal in München, Wigmore Hall en het Southbank Centre in Londen, tijdens de Schubertiade Schwarzenberg en in Queen’s Hall in Edinburgh. Het Pavel Haas Kwartet maakte deel uit van het BBC New Generation Artists Scheme en kreeg een beurs van de Borletti-Buitoni Trust.

Pavel Haas Kwartet

foto: Marco Borggreve

Op cd nam het kwartet werken op van Janáček, Prokofjev en Schubert, en ook de drie strijkkwartetten van de naamgever van het kwartet: de Tsjechische componist Pavel Haas. De opname van de twee strijkkwartetten van Smetana werd bij de Gramophone Awards 2015 uitgeroepen tot beste kamermuziekalbum; het kwartet kreeg deze prestigieuze prijs voor de vierde keer.

In oktober 2007 debuteerde het Pavel Haas Kwartet in de Kleine Zaal in de ECHO-serie Rising Stars, en het keerde er nog verschillende keren terug. In seizoen 2015/16 lichtte het kwartet zijn Boheemse wortels uit in een eigen Spotlight-serie.

Bijgewerkt op vrijdag 27 oktober 2017