Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Olivier Thiery?

Olivier Thiery

contrabas

De Franse contrabassist Olivier Thiery begon zijn carrière bij het Orchestre Français des Jeunes en het Gustav Mahler Jugendorchester. Sinds 2008 speelt hij bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Tijdens zijn masterstudie voor het concertdiploma aan de Folkwang Hochschule in Essen wijdde hij zich aan de solo- en kamermuziekliteratuur. Dit resulteerde in het winnen in 2009 van de derde prijs op het internationale ARD-concours in Duitsland en een groot aantal indrukwekkende optredens als solist.

Zo soleerde hij met het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en in talrijke kamermuziekconcerten, onder andere in het kader van het Kronberg Festival 2010 en met musici als Alexei Ogrintchouk, Gidon Kremer, Andras Schiff en Yuri Bashmet in Het Concertgebouw.

Olivier Thiery

foto: Mladen Pikulic

Naast zijn concertcarrière is lesgeven zijn passie; behalve privéonderricht aan succesvolle leerlingen geeft hij ook masterclasses. Bovendien is hij als pedagoog werkzaam bij jeugdorkesten.

In 2010 kon door de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest voor Olivier een Venetiaanse contrabas uit ca. 1730 worden aangekocht, toegeschreven aan Francesco Gofriller.

Bijgewerkt op maandag 25 februari 2019