Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Nora Fischer?

Nora Fischer

zang

De Amsterdamse zangeres Nora Fischer groeide op in een muzikale familie. Haar studie klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam verruilde ze voor een bredere opleiding aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voltooide ze de Music Master for New Audiences and Innovative Practice en aan de Universiteit van Amsterdam behaalde ze een bachelor in ­zowel muziekweten­schap als filosofie.

In de ­projecten van Nora Fischer is plaats voor veelsoortige muziek vanaf de zestiende eeuw tot nu; ze werkte samen met hedendaagse componisten als Steve Reich, Michel van der Aa, Nico Muhly en David Lang. In de wereldpremière­productie van De Nationale Opera zong Nora ­Fischer in Louis Andriessens Theatre of the ­World, onder regie van Pierre Audi. Ook vertolkte ze – onder meer in New York – de veeleisende hoofdrol in Jacob­TV’s ‘reality opera’ The News.

 

Nora Fischer

foto: Sarah Wijzenbeek

Andere samenwerkingen brachten de zangeres bij het Los Angeles Philharmonic Orchestra, het Kronos Quartet, L’Arpeggiata en het Ragazze Kwartet. Ook stond ze op Lowlands, Oerol en ­Into the Great Wide Open. Deze maand brengt Deutsche Grammophon haar eerst solo-cd uit onder de titel Hush.

In de Kleine Zaal maakte Nora Fischer haar recitaldebuut in een Lunchconcert in januari 2014 in het kader van Dutch Classical Talent en ze keerde er onder meer terug voor een editie van Tracks in november 2014 en een optreden in de serie Jonge ­Nederlanders in oktober 2015.

Afgelopen februari zong ze er in het kader van haar ECHO Rising Stars-tournee, die haar – op voordracht van Het Concertgebouw en BOZAR in Brussel – dit ­seizoen naar vijftien van de belangrijkste Europese concertzalen voert.

Bijgewerkt op dinsdag 27 maart 2018