Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

NHK Symphony Orchestra Tokyo

De geschiedenis van het NHK Symphony Orchestra Tokyo gaat terug tot 5 oktober 1926, toen het gezelschap werd opgericht onder de naam New Symphony Orchestra. Een jaar later startte de abonnementsserie, die doorloopt tot op de dag van vandaag.

In 1951 kreeg het orkest zijn huidige naam, toen het onderdeel werd van de Nippon Hoso Kyokai – de grootste publieke omroeporganisatie van Japan. Het orkest musiceerde met vele beroemde dirigenten, onder wie Herbert von Karajan, Ernest Ansermet, Herbert Blomstedt, Charles Dutoit, Vladimir Ashkenazy en André Previn.

NHK Symphony Orchestra Tokyo

Paavo Järvi is chef-dirigent; vaste dirigenten zijn Yuzo Toyama en Tadaaki Otaka. Het NHK Symphony Orchestra Tokyo gaat regelmatig op tournee in binnen- en ­buitenland. Zo debuteerde het in 2013 tijdens de Salzburger Festspiele en heeft het een residency in de Kissinger Sommer. Het orkest wordt ondersteund door het Agency for Cultural Affairs Government of Japan en de Daiwa Anglo-Japanese Foundation en gesponsord door Ana, Asian AW Co. Ltd, Iwatani en de Sega Sammy Group.

De meest recente optredens van het gezelschap in Het Concertgebouw waren allebei tijdens de Robeco SummerNights: in 2001 met pianiste Martha Argerich en in 2004 met violist Julian Rachlin.

Bijgewerkt op dinsdag 21 februari 2017