Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

koor

Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor is opgericht in 1996 en bestaat uit zangeressen in de leeftijd van zestien tot dertig jaar die verspreid wonen over heel Nederland. Naast de wekelijkse gehoortrainingen in de regionale lesplaatsen komt het ensemble gemiddeld eenmaal per maand bij elkaar voor een studiedag. Irene Verburg is vocal coach van de groep.

Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor is regelmatig te beluisteren tijdens concertseries als het AVROTROS Vrijdagconcert, de NTR ZaterdagMatinee en Het Zondagochtend Concert in Het Concertgebouw.

Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

foto: Moniek Ammerlaan

Het gezelschap musiceerde met onder meer het Radio Filharmonisch Orkest, het ­Boedapest Festival Orkest en de Berliner Philharmoniker en werkte meermaals mee aan de Nationale Herdenking op 4 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Concertreizen brachten het ensemble naar zalen in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Hongarije en Japan.

Onder leiding van Eric Ericson bracht het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor de cd Hjärtans Fröjd uit, en verder is het op cd ook bijvoorbeeld te beluisteren op het album Tides of Life van Amsterdam Sinfonietta met Thomas Hampson.

Bijgewerkt op woensdag 20 maart 2019