Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Justus Zeyen?

Justus Zeyen

piano

Justus Zeyen is afkomstig uit Kiel en studeerde in Hannover. Onder zijn docenten zijn Karl Engel en Bernhard Ebert, en daarnaast volgde hij cursussen bij Erik Werba en Hartmut Höll. De pianist treedt veelvuldig op in Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Naast kamermuziek en zijn solistische optredens met orkest concentreert Justus Zeyen zich op de kunst van het liedbegeleiden. Hij musiceerde met tal van bekende zangers, onder wie Diana Damrau, Sibylla Rubens, Measha Brueggergosman en Florian Boesch.

Justus Zeyen

foto: Nancy Horowitz

Zijn vorige optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was op 4 november 2014 met tenor Michael Schade.

Sinds een eerste gezamenlijk optreden in 1994 werkte Justus Zeyen regelmatig samen met Thomas Quasthoff. Het duo trad op in onder meer de Philharmonie in Berlijn, de Scala in Milaan, de Londense Wigmore Hall, Carnegie Hall in New York en de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Hun opname van liederen van Brahms en Liszt kreeg in 2001 een Cannes Classical Award en werd genomineerd voor een Grammy Award; op andere albums van het duo staan liederen van Schumann, Schubert, Mendelssohn en Richard Strauss.

Justus Zeyen is als docent verbonden aan de Musikhochschule in Hannover.

Bijgewerkt op dinsdag 26 januari 2016