Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Jérôme Fruchart?

Jérôme Fruchart

cello

Cellist Jérôme Fruchart begon zijn studie aan het Conservatoire National de Région de Paris bij Marcel Bardon. Van 1999 tot 2003 studeerde hij bij Jean-Marie Gamard en Jean Mouillère aan het Conservatoire Supérieur de Musique et de Danse in Parijs.

Tijdens zijn studie in Parijs nam hij in 2002 deel aan een uitwisseling in het kader van het Erasmus-programma, waardoor hij lessen kon volgen bij Valentin Erben aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. In 2004 vervolgde hij zijn opleiding bij Arto Noras aan de Sibelius Academy in Helsinki.

Jérôme Fruchart

foto: Mladen Pikulic

Sinds 2006 speelt hij in het kamerorkest Les Dissonances. In 2007 speelde hij een seizoen mee met het Sinfonieorchester Basel en vanaf 2008 tot 2010 was hij tutti cellist van de Opéra National de Paris. Hij speelt regelmatig als remplaçant in het Chamber Orchestra of Europe. In 2012 werd voor Jérôme Fruchart een cello van Jean-Baptiste Vuillaume uit 1866 aangekocht door de Concertgebouworkest Foundation en aan hem in bruikleen verstrekt.

Bijgewerkt op woensdag 25 september 2019