Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is James Baillieu?

James Baillieu

piano

Geboren in Zuid-Afrika begon James Baillieu zijn muzikale opleiding aan de University of Cape Town. Vervolgens had hij aan de Royal Academy of Music in Londen les van Michael Dussek, Malcolm Martineau en Kathryn Stott. Hij studeerde in 2007 af en ontwikkelde zich tot een gerespecteerd kamermusicus en liedbegeleider.

James Baillieu was prijswinnaar van de Wigmore Hall/Kohn Foundation International Song Competition en kreeg een Kathleen Ferrier Award en een Borletti-Buitoni Trust Fellowship toegekend.

De pianist was te horen in de bekende zalen van Londen, Berlijn, Hamburg, Keulen, Brussel, Parijs en Wenen en was te gast op de festivals van onder meer Verbier, Aix-en-Provence en Aldeburgh.

James Baillieu

foto: Kaupo Kikkas

Hij werkte samen met instrumentalisten als Lawrence Power, het Elias en het Heath Kwartet en met zangers als Ian Bostridge, Annette Dasch, Kiri Te Kanawa en Catherine Wyn-Rogers.

Naast zijn werk als uitvoerend musicus cureerde James Baillieu concertseries voor het Brighton Festival, BBC Radio 3, het Bath International Festival en Perth Concert Hall. Een elfdelige concert­reeks in de Londense Wigmore Hall werd genomineerd voor de Chamber Music and Song Award van de Royal Philharmonic Society.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw betrad James Baillieu driemaal eerder het podium: twee keer in recital met bariton Benjamin Appl en de laatste keer, in november 2018, samen met trombonist Peter Moore.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018