Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Isabelle Faust?

Isabelle Faust

viool

Nadat Isabelle Faust op jonge leeftijd het Leopold Mozart Concours in Augsburg en het Italiaanse Paganini Concours had gewonnen, werd ze al snel een graag geziene gast bij grote orkesten. Ze beheerst een repertoire dat reikt van de Barok tot hedendaagse muziek, en onderscheidt zich met diepgaande musicologische kennis.

De Duitse violiste soleerde veelvuldig bij orkesten als de Berliner Philharmoniker en het Boston Symphony Orchestra en werkte met dirigenten als John Eliot Gardiner, Philippe Herreweghe, Daniel Harding, Bernard Haitink en Andris Nelsons.

Isabelle Faust werkte graag en veel samen met wijlen Claudio Abbado; onder diens leiding maakte de violiste prijswinnende opnames van de vioolconcerten van Berg en Beethoven. Sinds 2016 is ze een vaste partner van het door Abbado opgerichte Mahler Chamber Orchestra.


Isabelle Faust

foto: Simon van Boxtel

Bij het Concertgebouworkest debuteerde Isabelle Faust in 2015 tijdens het Lucerne Festival met Mendelssohns Vioolconcert onder leiding van Daniel Harding. In mei 2017 soleerde ze bij het orkest in het Vioolconcert van Brahms, in november 2018 stond dat van Beethoven op de lessenaar.

Isabelle Faust bespeelt een instrument van Antonio Stradivari, gebouwd in 1704. Dit seizoen heeft ze een Spotlight-serie in de Kleine Zaal, met het eerstvolgende optreden op 26 februari 2020.

Bijgewerkt op woensdag 11 september 2019