Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Ian Tindale?

Ian Tindale

piano

Ian Tindale ontving in de afgelopen jaren een toenemend aantal uitnodigingen voor recitals en kamermuziekoptredens en concerteerde aldus op tal van podia in Groot-Brittannië en Europa. De pianist uit Oxfordshire begon zijn opleiding aan het Selwyn College in Cambridge en studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen.

Ian Tindale

Onder zijn docenten waren Simon Lepper en Roger Vignoles. Masterclasses volgde de jonge musicus bij beroemdheden als Graham Johnson, Sarah Connolly en Brigitte Fassbaender. Een van de belangrijkste prijzen die Ian Tindale won was de Pianist’s Prize van de Wigmore Hall/Kohn Foundation Song Competition in 2017.

Hij werd ook onderscheiden door de Royal Overseas League Music Competition, de Kathleen Ferrier Awards en de Maggie Teyte Competition. Naast zijn optredens in de concertzaal was Ian Tindale herhaaldelijk via de radio te beluisteren, bijvoorbeeld tijdens In Tune, een programma van BBC Radio 3. In Het Concertgebouw maakt hij, net als Josep-Ramon Olivé, zijn debuut.

Bijgewerkt op woensdag 21 november 2018