Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Helene Schneiderman?

Helene Schneiderman

mezzosopraan

Helene Schneiderman uit Flemington, New Jersey, begon haar zangstudie aan het Westminster Choir College in Princeton. Na voltooiing van haar masterstudie aan het muziekcollege van de University of Cincinnati sloot ze zich aan bij het opera-ensemble van Heidelberg. Sinds 1984 is ze soliste bij het Staatstheater Stuttgart.

Tot haar meest succesvolle rollen aldaar behoren Ottavia in Monteverdi’s L’incoronazione di Poppea en de titelrollen van Bizets Carmen en Händels Giulio Cesare. In 1998 werd ze benoemd tot Kammersängerin van de stad Stuttgart.

Helène Schneiderman

foto: Martin Siegmund

Ze stond op de belangrijkste operapodia wereldwijd. Zo debuteerde ze tijdens de Salzburger Festspiele als Zweite Dame in Mozarts Die Zauberflöte en keerde ze er terug met een bejubelde Marcellina in Le nozze di Figaro. Bij de Royal Opera vertolkte ze Cherubino in Mozarts Le nozze di Figaro en Dorabella in Così fan tutte.

Helene Schneiderman treedt ook wereldwijd op met concertrepertoire en in oratoria en liedrecitals, zoals in 1989 op het Beethoven Festival in Bonn, toen ze Bernsteins Arias and Barcarolles zong in bijzijn van de componist.

Bijgewerkt op zondag 29 april 2018