Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Enrico Pace?

Enrico Pace

piano

Enrico Pace studeerde piano bij Franco Scala, eerst aan het Rossini Conservatorium in Pesaro (waar hij afstudeerde in orkestdirectie en compositie) en later aan de Accademia Pianistica Incontri col Maestro in Imola; ook Jacques De Tiège was een gewaardeerd mentor.

Het winnen van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht was in 1989 het startpunt van een internationale carrière. Naast zijn vele solorecitals – onder andere meermaals in de serie Meesterpianisten – werd de Italiaan geëngageerd door orkesten als het London Symphony Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, de Bamberger Symphoniker, de Münchner Philharmoniker, het orkest van de Maggio Musicale Fiorentino en de orkesten van Göteborg, Stavanger, Sydney en Melbourne.

Enrico Pace

foto: Marco Borggreve

In Nederland soleerde Enrico Pace bij onder meer het Rotterdams Philharmonisch ­Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het ­Radio Filharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest.

Als kamermusicus werkt de pianist veelvuldig samen met cellist Sung-Won Yang en de violisten Liza Ferschtman, Frank Peter Zimmermann, Akiko Suwanai en Leonidas Kavakos. De cd-opname met laatstgenoemde van de complete Beethoven-sonates werd in 2013 genomineerd voor een Grammy.

Het laatste optreden van Enrico Pace in de Kleine Zaal was in januari 2018 een programma met Liza Ferschtman, Christian Poltéra en Sharon Kam.

Bijgewerkt op woensdag 11 september 2019