Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Emmanuel Tjeknavorian?

Emmanuel Tjeknavorian

viool

Emmanuel Tjeknavorian werd geboren in Wenen en groeide op in een muzikale familie. Hij speelt viool vanaf zijn vijfde en trad op zijn zevende voor het eerst op met orkest. Na lessen van onder anderen Petros Haykazyan en Artashes Mkrtchyan is sinds 2011 Gerhard Schulz (van het Alban Berg Kwartet) zijn docent, aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen.

Emmanuel Tjeknavorian

foto: Julia Wesely

Emmanuel Tjeknavorian maakte in de afgelopen jaren snel carrière. Hij won prijzen van bijvoorbeeld het Internationale Johannes Brahms Concours, het Stefanie Hohl Concours en het Internationale Fritz Kreisler Concours. In 2015 won de violist tijdens het vermaarde Sibelius Concours in Helsinki de tweede prijs en een speciale prijs voor de beste vertolking van Sibelius’ Vioolconcert.

Emmanuel Tjeknavorian geeft graag recitals en was als solist recentelijk te gast bij de Wiener Symphoniker, het Bruckner Orchester Linz en de Camerata Salzburg. Sinds september 2017 heeft de musicus zijn eigen maandelijkse programma op Radio Klassik, de grootste klassieke zender van Oostenrijk. -Emmanuel Tjeknavorian bespeelt een instrument van Antonio Stradivari.

Bijgewerkt op donderdag 26 oktober 2017