Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Elena Zhidkova?

Elena Zhidkova

mezzosopraan

Elena Zhidkova studeerde zang aan het conservatorium van haar geboortestad Sint-Petersburg. De Russische mezzosopraan maakte haar professionele debuut als Olga in Tsjaikovski’s Jevgeni Onjeginaan de Deutsche Oper Berlin, waarna ze door Claudio Abbado werd uitgenodigd voor drie optredens (waaronder zijn afscheidsconcert in de Berliner Philharmonie) en te gast was bij de Bayreuther Festspiele.

Elena Zhidkova

foto: Jörn Kipping

In 2004 debuteerde Zhidkova als Waltraute in Wagners Götterdämmerung in het Teatro Real in Madrid. Een ander hoogtepunt in haar carrière was haar debuut als Judith in Bartóks Hertog Blauwbaards burcht in het Milanese Teatro alla Scala in 2008, een operarol die ze sindsdien ook vertolkte bij De Nationale Opera, tijdens het Saito Kinen Festival met Seiji Ozawa, met het Londen Symphony Orchestra onder leiding van Valery Gergiev en in het Mariinski Theater (waarvoor ze de ‘Gouden Masker’-prijs ontving).

Recentelijk vierde ze onder meer successen bij de Wiener Staatsoper: als de buitenlandse prinses in Dvořáks Rusalka, prinses Eboli in Don Carlo van Verdi en La Principessa di Bouillon in Cilea’s Adriana Lecouvreur. Elena Zhidkova debuteert bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op woensdag 21 november 2018