Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Dominique Vleeshouwers?

Dominique Vleeshouwers

slagwerk

Dominique Vleeshouwers was winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs in 2020 als eerste slagwerker ooit. In 2014 won hij de eerste prijs, de persprijs en de publieksprijs op het internationale TROMP slagwerkconcours in Eindhoven.

Dominique Vleeshouwers

foto: Claudia Hansen

In 2013 studeerde Dominique Vleeshouwers af aan het Conservatorium van Amsterdam met de voorstelling Kindsoldaat, waarvoor hij de AHK-eindwerkprijs ontving. Vleeshouwers staat bekend om zijn veelzijdigheid, unieke performances en het realiseren van out-of-the-box producties. Voor de serie Jonge Nederlanders van Het Concertgebouw creëerde hij in 2016 samen met Arend Bruijn een vernieuwende cross-over tussen digitale en akoestische muziek, getiteld Playground. Marching & Breakin’ was een cross-over tussen slagwerksolisten, een breakdancecrew en een blaasorkest voor het openingsconcert van TROMP in 2018.

Als solist trad Dominique Vleeshouwers bijvoorbeeld op met Asko|Schönberg, Tokyo Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest en het Filharmonisch Orkest van Nizjni Novgorod (Rusland). Kamermuziek speelde hij onder meer met het Moscow Contemporary Music Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble.

De slagwerker is een Adams Artist en kreeg voor zijn instrumentarium ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument.

Dominique Vleeshouwers maakt zijn debuut bij het Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op woensdag 25 november 2020