Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Diamanda Dramm?

Diamanda Dramm

viool

Diamanda La Berge Dramm groeide op in Amsterdam en speelt viool sinds haar vierde. Op haar dertiende bracht ze bij de opening van het Holland Festival 2005 in Het Concert­gebouw Raadsels van Louis Andriessen in première. Sindsdien treedt ze internationaal op als solist, kamermusicus en ensemblespeler.

Ze werkte samen met muzikale vernieuwers als Christian Wolff, Alvin Lucier, Gunther Schuller, Chaya Czernowin en George Benjamin. Recentelijk werkte ze in Florence met Georg Friedrich Haas en gaf ze in Brussel en Londen ­concerten met avant-garde rocklegende John Cale.

Diamanda Dramm

foto: Juri Hiensch

Haar bachelor behaalde ze aan het New England Conservatory in Boston bij James Buswell en ­Nicholas Kitchen, nadat ze aan het Conservatorium van Amsterdam had gestudeerd bij Lex Korff de Gidts; bij haar afstuderen in Amsterdam werd haar voor haar inzet voor de hedendaagse muziek de John Cage Award toegekend. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde Diamanda La Berge Dramm haar masterdiploma bij Vera Beths.

In 2015 kreeg ze de ­Vioolbeurs van het Kersjes Fonds. Diamanda La Berge Dramm is lid van Splendor Amsterdam. Ze speelt met een strijkstok van bouwer Andreas Grütter (2015) op een instrument van Andranik Gaybaryan (2014), verkregen met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting ­Eigen Muziekinstrument.

Bijgewerkt op maandag 28 mei 2018