Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is David Zobel?

David Zobel

piano

David Zobel studeerde aan het ­conservatorium in zijn geboortestad Toulouse, in Parijs en in New York. Hij is gespecialiseerd in de kunst van het liedbegeleiden en is de vaste muzikale partner van mezzo­sopraan Joyce DiDonato. Met haar trad hij op in zalen als Wigmore Hall in Londen, het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs en Carnegie Hall in New York.

Op de debuut-cd van het tweetal treffen we liederen van de Amerikaanse componisten Copland, Bernstein en Jake Heggie. De cd werd geprezen met een Diapason d’or de l’année. David Zobel is tevens operacoach en werkte als zodanig in onder meer het Opernhaus Zürich, de Wiener Staatsoper, het Théâtre du Châtelet in Parijs en De Nationale Opera.

David Zobel

David Zobel musiceerde met dirigenten als Christoph von Dohnányi, John Eliot Gardiner en Marc Minkowski. Hij is ook begeleider ­tijdens diverse bekende concoursen, in bijvoorbeeld Parijs, Toulouse, Brussel en Wenen.

In Het Concertgebouw was David Zobel voor het laatst te gast in januari 2003, met countertenor Brian Asawa in de Kleine Zaal.

Bijgewerkt op woensdag 23 maart 2016