Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Danish String Quartet

kwartet

Het Danish String Quartet bestaat uit drie Denen en een Noor. Het Deense drietal speelde al samen vanaf het moment dat ze in hun jeugd deelnamen aan een zomerkamp voor jonge musici. De Noorse cellist Fredrik Schøyen Sjölin voegde zich in 2008 bij hen.

The Danish String Quartet studeerde aan het conservatorium in Kopenhagen. Onder hun docenten waren Tim Frederiksen, Alasdair Tait en leden van het Tokyo String Quartet en het Emerson String Quartet. In 2009 maakte het ensemble een aanzienlijke carrièresprong met het winnen van de Wigmore Hall International String Quartet Competition. Naast de eerste prijs kreeg The Danish String Quartet nog vier aanvullende prijzen toegekend.

 

Danish String Quartet

foto: Caroline Bittencourt

Eerder won de groep onderscheidingen tijdens concoursen in Noorwegen, Denemarken en Nederland. Inmiddels is het Danish String Quartet vaste gast van bekende podia in Europa. Als artist in residencevan de Deense Radio kreeg het kwartet de kans alle strijkkwartetten van Carl Nielsen op te nemen.

The Danish String Quartet was één keer eerder te gast in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw: in mei 2013 met een strijkkwartet van Beethoven en met contrabassist Rick Stotijn als gastspeler in het Tweede strijkkwintet van Dvořák.

Bijgewerkt op zondag 29 april 2018