Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Daniil Trifonov?

Daniil Trifonov

piano

Daniil Trifonov, in 1991 geboren in ­Nizjni Novgorod, begon zijn ­pianostudie op vijfjarige leeftijd. De familie verhuisde naar Moskou toen hij acht jaar oud was, zodat hij kon studeren aan de befaamde Gnessin Muziekschool. Hij vervolgde zijn ­studie – zowel piano als compositie – aan het ­Cleveland Institute of Music.

In het seizoen 2010/2011 won hij drie belangrijke internationale wedstrijden op rij: het Chopin-concours in Warschau, het Arthur Rubinstein Concours in Tel Aviv en het ­Tsjaikovski ­Concours in Moskou. In 2013 werd de Franco ­Abbiati Prijs door de meest vooraanstaande Italiaanse critici aan Daniil ­Trifonov toegekend.

 

Daniil Trivonov

foto: Dario Acosta

Voor zijn opnamen mocht hij onder meer een ECHO Klassik en twee Grammy Awards ontvangen; bovendien ­benoemde ­Gramo­phone hem in 2016 tot Artist of the Year. Daniil ­Trifonov trad al op met bijvoorbeeld de Berliner Philharmoniker, de Staatskapelle Dresden, het Tonhalle Orchester Zürich, de symfonie­orkesten van Boston en Chicago, de New York Philharmonic en de Los Angeles Philharmonic, en is inmiddels thuis op zowel de Salzburger Festspiele als de BBC Proms.

Bij het Koninklijk Concert­gebouw­orkest maakt hij zijn debuut. Al drie keer speelde Daniil Trifonov in de serie Meester­pianisten in de Grote Zaal.

Bijgewerkt op dinsdag 24 april 2018