Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Dana Zemtsov

altviool

Dana Zemtsov werd geboren in Mexico City en kreeg vanaf haar vijfde muzieklessen van haar grootmoeder en van haar ouders, beiden altviolist. Ze volgde masterclasses bij Bruno Giuranna en Sven Arne Tepl en heeft momenteel les van Michael Kugel.

Dana Zemtsov was laureaat tijdens toonaan­gevende concoursen in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Portugal en won in 2009 het concours van de Stichting Jong Muziektalent. Een jaar later won ze de Avond van de Jonge Musicus van de NPS. Ze vertegenwoordigde Nederland tijdens de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen.

Dana Zemtsov

foto: Marije van den Berg

Dana Zemtsov soleerde bij gezelschappen als Sinfonia Rotterdam, het Nationaal Filharmonisch Orkest van Oekraïne en het Italiaanse Ferruccio Busoni Kamerorkest. Het kamermuziekpodium deelt de altvioliste met collega’s als Ilya Gringolts, Boris Berezovsky en Janine Jansen.

Haar vorige optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was een Lunchconcert met pianiste Cathelijne Noorland in september 2014. Eerder betrad ze dat podium samen met bijvoorbeeld het Daniel Kwartet, het Ruysdael Kwartet en in een ensemble rondom celliste Ella van Poucke.

Bijgewerkt op vrijdag 16 oktober 2015