Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Clement Peigné

Clément Peigné

cello

Clément Peigné begon zijn cellostudie aan het conservatorium van Tours en zette deze voort bij Xavier Gagnepain en Hortense Cartier-Bresson aan het conservatorium van Boulogne-Billancourt, waar hij prijzen won voor cello en kamermuziek. Met een beurs van de Indiana University Bloomington kon hij lessen volgen bij Janos Starker.

Vervolgens studeerde hij bij Marc Coppey aan het Conservatoire National de Musique et de Danse in Parijs, waar hij in juni 2017 zijn mastertitel behaalde. Ook studeerde hij bij Nicolas Altstaedt aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Clément speelde in het European Union Youth Orchestra en nam deel aan enkele workshops van het Orchestre Philharmonique de Radio France en van de Zermatt Festival Academy.

Clément Peigné deed mee aan de Lucerne Festival Academy 2014 onder leiding van Matthias Pintscher, waar hij met componisten werkte als Heinz Holliger, Krzysztof Penderecki en Gérard Pesson. Hij bekwaamde zich verder in het hedendaagse repertoire tijdens workshops bij de Diplômes d'Artistes Interprètes en concerten met Ensemble intercontemporain.

In 2015 richtte hij met Eun-Joo Lee en Vladimir Prcevic het Trio Sacher op, dat zich richt op muziek van de twintigste en eenentwintigste eeuw en veel samenwerkt met jonge componisten. Clément Peigné bespeelt een cello uit 1901, gebouwd door Gustave Bernardel. Clément maakt sinds januari 2019 deel uit van de cellogroep van het Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op woensdag 25 september 2019