Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Christian Poltéra?

Christian Poltéra

cello

Na zijn studie bij Nancy Chumachenco, Boris Pergamenschikow en Heinrich Schiff bouwde Christian Poltéra in korte tijd een succesvolle muzikale loopbaan op.

Hij won in 2004 een Borletti-Buitoni Trust Award en maakte rond dezelfde tijd deel uit van het BBC New Generation Artists Scheme. Inmiddels musiceerde hij in veelzijdig repertoire met orkesten als de Bamberger Symphoniker, de Münchner Philharmoniker, het Orchestre de Paris en de Los Angeles Philharmonic.

Christian Poltéra

Op het kamermuziek­podium speelde de Zwitserse cellist met collega’s als klarinettist Martin Fröst en de pianisten Mitsuko Uchida, Leif Ove Andsnes en Lars Vogt. Met violist Frank Peter Zimmermann en altist Antoine Tamestit vormt hij sinds 2007 het Trio Zimmermann.

Christian Poltéra strijkt ook regelmatig op darmsnaren, een historische speelwijze die hij gebruikte tijdens concerten met bijvoorbeeld Concerto Köln en het Orchestre Révolutionnaire et Romantique en in zijn opname van Beethovens cellosonates met Ronald Brautigam op fortepiano. Christian Poltéra bespeelt de beroemde Stradivarius ‘Mara’ uit 1711.

Zijn vorige optreden in de Kleine Zaal was op 23 maart 2017 met onder anderen pianist Olli Mustonen.

Bijgewerkt op donderdag 11 januari 2018