Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Wie is Candida Thompson?

Candida Thompson

viool

Candida Thompson studeerde in 1989 met onderscheiding af bij David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en bekwaamde zich verder aan het Banff Centre for the Arts in Canada. Ze leidde strijkorkesten in Scandinavië, Nederland, Spanje en Groot-Brittannië.

Candida Thompson

foto: Marco Borggreve

Kamermuziek speelde de Britse violiste met musici als Isaac Stern, Bruno Giuranna, Frans Helmerson, Janine Jansen, Julian Rachlin en op evenementen als het Kuhmo Festival (Finland), het Gubbio Festival (Italië) en het Delft Chamber Music Festival. Met celliste Xenia Jancovic en pianist Paolo Giacometti vormt ze het Hamlet Pianotrio.

Als soliste trad Candida Thompson op met bekende ensembles en orkesten als het Kamerorkest van Moskou, het English String Orchestra, Camerata Nordica en de Wiener Symphoniker. Bij Amsterdam Sinfonietta werd Candida Thompson in 1995 concertmeester en in 2003 tevens artistiek leider. Onder haar leiding nam het gezelschap inmiddels elf cd’s op. Ze bespeelt een viool van Guarneri del Gesù (Cremona, 1698-1744).

Bijgewerkt op dinsdag 18 augustus 2020