Nog geen account of wachtwoord vergeten? Ga dan naar concertgebouw.nl

Busch Trio

trio

Het Busch Trio werd geformeerd in 2012 in Londen, door de Nederlandse violist Mathieu van Bellen en de Israëlische broers Ori en Omri Epstein. Het ensemble vernoemde zichzelf naar de legendarische violist Adolf Busch (1891-1952), op wiens viool, een Guadagnini uit 1783, Mathieu van Bellen speelt.

Het Busch Trio

Foto: Blake Ezra

Het drietal werd gecoacht door beroemde kamermusici als Eberhard Feltz, András Schiff en het Artemis Kwartet. In het jaar van oprichting won het de Royal Over-Seas League Competition, later gevolgd door onderscheidingen van onder meer het Salieri--Zinetti Kamermuziekconcours en het Internationaal Kamermuziekconcours ‘Pinerolo e Torino’. In 2016 kreeg het jonge pianotrio de Kersjesprijs en bracht het zijn debuut-cd uit met trio’s van Dvořák.

Inmiddels verschenen ook albums met Dvořáks pianokwartetten en -kwintetten. Ondertussen maakte het Busch Trio zijn opwachting in een reeks bekende concertzalen, waaronder BOZAR in Brussel en het South Bank Centre en Wigmore Hall in Londen. De musici waren te gast tijdens het Edinburgh Festival, maakten een tournee door China en voerden met het Filharmonisch Orkest van Warschau onder leiding van Karina Canellakis Beethovens Tripelconcert uit. Het Busch Trio debuteerde in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw op 14 februari 2016. 

Bijgewerkt op dinsdag 25 september 2018