Wie is Rosanne Philippens?

Rosanne Philippens

viool

Rosanne Philippens speelt viool vanaf haar derde. Ze studeerde in 2009 summa cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in 2014 nogmaals, aan de Musikhochschule ‘Hanns Eisler’ in Berlijn. Haar docenten waren Anneke Schilt, Coosje Wijzenbeek, Vera Beths en Ulf Wallin. Ze won het Nationaal Vioolconcours, categorie Oskar Back (2009) en het Internationale Vioolconcours in Freiburg (2014).

Als solist in divers repertoire musiceerde Rosanne Philippens in eigen land bij gezelschappen als het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Philharmonisch Orkest en daarbuiten bijvoorbeeld met het Jerusalem Symphony Orchestra en het Sinfonieorchester St. Gallen.

Start / pauzeer slideshow

Ze werkte met dirigenten als Yannick Nézet-Séguin, Lawrence Foster en Xian Zhang. Rosanne Philippens speelt ook graag kamermuziek met collega’s als Guy Braunstein, Thorleif Thedéen, Amihai Grosz, Julien Quentin, Itamar Golan, Vilde Frang en Nicolas Altstaedt, en is uitgenodigd voor onder meer het Midsummer Music Festival in Reykjavik en het Voice of Music Festival in Israël. Ze nam inmiddels vier succesvolle cd’s op met een zeer gevarieerd repertoire.

Op voorspraak van Janine Jansen bespeelt de violiste de ‘Barrere’-­Stradivarius uit 1727, haar ter beschikking gesteld door het Elise Mathilde Fonds.

Bijgewerkt op vrijdag 19 april 2019