Wie is Rosanne Philippens?

Rosanne Philippens

viool

Rosanne Philippens speelt viool sinds haar derde en was leerling van onder anderen Coosje Wijzenbeek, Vera Beths en Ulf Wallin. In juni 2009 behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag haar ­diploma summa cum laude en in 2014 sloot ze haar ­masterstudie af aan de Hanns Eisler Akademie in Berlijn.

De violiste won eerste prijzen op het Nederlands Vioolconcours ‘Oskar Back’ (2009) en op de Internationaler Violin Wettbewerb Freiburg (2014). Ze werkte onder andere met de dirigenten Yannick Nézet-Séguin en Michel Tabachnik en soleerde bij orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Jerusalem Symfonie Orkest, het Philharmonisches Orchester Freiburg en het Noord Nederlands Orkest.

Start / pauzeer slideshow

Tijdens de NJO Muziekzomer 2014 voerde Rosanne Philippens onder leiding van Xian Zhang het Eerste vioolconcert van Szymanowski uit, een uitvoering die ook is verschenen op cd. In september 2016 kwam haar nieuwste album, getiteld Dedications, uit. Als kamermusicus speelt Rosanne Philippens met musici als Guy Braunstein, Janine Jansen, Amihai Grosz en Nicolas Altstaedt en werd ze uitgenodigd door festivals in Duitsland, Zwitserland, Zweden, Israël en Engeland.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw speelde ze in november samen met pianist Ralph van Raat werken van Philip Glass en John Adams in de serie Tijdgenoten. Rosanne Philippens bespeelt de ‘Barrere’-Stradivarius uit 1727, haar ter beschikking gesteld door het Elise Mathilde Fonds en Coen van Beuningen, en heeft van Vera Beths een stok van François Tourte in bruikleen.

Bijgewerkt op vrijdag 23 december 2016