Wie is Marietta Petkova?

Marietta Petkova

piano

Marietta Petkova begon haar opleiding aan het muzieklyceum in haar geboorteplaats Roese (Bulgarije) om deze te vervolgen aan het conservatorium van Sofia. Aan de Musikhochschule in Wenen was Paul Badura-Skoda vervolgens haar docent. Na een studiejaar in Canada vestigde Marietta Petkova zich in 1990 in Nederland, voor lessen van Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook de befaamde pianist/pedagoog György Sebök was een belangrijk mentor.

Sinds ze op tienjarige leeftijd het Nationale Pianoconcours van Bulgarije won, nam de pianiste tal van belangrijke prijzen in ontvangst van concoursen in onder meer Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Portugal. In Nederland won ze het Eduard Flipse Internationaal Pianoconcours (ex aequo) en de Yamaha Music Foundation Award.

Start / pauzeer slideshow

Marietta Petkova geeft voornamelijk solorecitals maar speelt ook graag kamermuziek. Als solist in concertant repertoire werd ze uitgenodigd door onder meer het Orchestre de Chambre de Lausanne, het Concertgebouw Kamerorkest, het Noord Nederlands Orkest, het Kammerorchester Arcata Stuttgart en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Het vorige optreden van de pianiste in de Kleine Zaal was een solorecital op 25 november 2018 met werken van Chopin en Debussy.

Bijgewerkt op vrijdag 19 april 2019