Oliver Schnyder Trio

trio

Het Oliver Schnyder Trio debuteerde in 2012 in de Tonhalle in Zürich en bracht kort daarna een veelgeprezen debuut-cd uit met pianotrio’s van Schubert. Twee andere albums volgden, met de complete pianotrio’s van Brahms en Daniel Behle’s Winterreise-bewerking.

Hoogtepunten in de korte historie van het Schnyder Trio waren verder tournees door Azië, een succesvol optreden in de Londense Wigmore Hall en residenties tijdens muziekfestivals in Ernen en Hirzenberg.

Start / pauzeer slideshow

Pianist Oliver Schnyder was leerling van onder anderen Leon Fleisher en treedt als solist op met gezelschappen als het Baltimore Symphony Orchestra, de Academy of St Martin in the Fields en het Tonhalle-Orchester Zürich. Violist Andreas Janke is concertmeester van ditzelfde orkest. Hij studeerde bij Igor Ozim en het Hagen Kwartet. Zijn instrument is tussen 1733 en 1739 gebouwd door Carlo Bergonzi.

Benjamin Nyffenegger is solocellist van het Tonhalle-Orchester Zürich. Hij musiceert ook met bijvoorbeeld de Academy of St Martin in the Fields en maakt als kamermusicus deel uit van het Julia Fischer Kwartet.

Bijgewerkt op vrijdag 23 december 2016