Wie is Maximilian Schmitt?

Maximilian Schmitt

tenor

Maximilian Schmitt zong als kind in het kathedrale koor van de Dom in Regensburg. Later was hij student van Roland Hermann en Anke Eggers in Berlijn.

In 2005 en 2006 maakte hij deel uit van de operastudio van de Bayerische Staatsoper in München. Daarna was hij drie jaar lang lid van het vaste zangersensemble van het Nationaltheater Mannheim. Hier zong hij rollen als Lenski in Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski, David in Wagners Die Meistersinger von Nürnberg en Tamino in Mozarts Die Zauberflöte. In deze laatstgenoemde rol debuteerde de tenor in 2012 bij De Nationale Opera in Amsterdam.

Start / pauzeer slideshow

Maximilian Schmitt is ook een graag geziene gast bij bijvoorbeeld de Akademie für Alte Musik, The Cleveland Orchestra en het Orchestre de Paris. In 2011 zong hij in de Grote Zaal van Het Concertgebouw de partij van de evangelist in Bachs Matthäus-Passion door het RIAS Kammerchor met Concerto Köln onder leiding van Hans-Christoph Rademann, in 2014 deed hij hetzelfde bij het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Philippe Herreweghe.

In de Kleine Zaal verzorgde Maximilian Schmitt in oktober 2012 een uitvoering van Schuberts Die schöne Müllerin met pianist Gerold Huber.

Bijgewerkt op dinsdag 29 november 2016