Wie is Gustavo Núñez?

Gustavo Núñez

fagot

Gustavo Núñez is sinds 1995 solofagottist van het Koninklijk Concert­gebouworkest. Hij kreeg zijn eerste fagotlessen van zijn vader in ­Caracas en werd op zijn dertiende lid van het Simón Bolívar jeugd­orkest. Op zestien­jarige leeftijd verwierf hij een beurs voor een studie aan het Royal College of Music in Londen bij Kerrison Camden. Later studeerde hij in de gerenommeerde fagotklas van Klaus ­Thunemann in Hannover.

Nog tijdens zijn studie won hij de Prix Suisse van het Concours International d’Exécution Musicale de Genève (1987) en de eerste prijs van het Carl Maria von Weber Concours in München (1987). In 1988 was Gustavo Núñez solofagottist in het orkest van het Staatstheater Darmstadt en van 1989 tot 1995 bekleedde hij dezelfde positie bij de Bamberger Symphoniker.

Start / pauzeer slideshow

Kamermuziek speelde hij onder meer bij de Deutsche Bläser Solisten. In Nederland maakte hij deel uit van het Viotta Ensemble en de Ebony Band. Gustavo Núñez is docent aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf en aan de Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid.

Op 25 september 2016 was hij te beluisteren in de serie Close-up in de ­Kleine Zaal. Gustavo Núñez soleerde drie keer bij het Concertgebouworkest: in 1999 en 2016 in het Fagotconcert van Weber en in oktober 2009 in het Fagotconcert van Mozart.

Bijgewerkt op maandag 25 februari 2019