Wie is James Baillieu?

James Baillieu

piano

Afkomstig uit Zuid-Afrika, begon James Baillieu zijn muzikale opleiding aan de University of Cape Town. Vervolgens had hij aan de Royal Academy of Music in Londen les van Michael Dussek, Malcolm Martineau en Kathryn Stott.

Hij studeerde in 2007 af en ontwikkelde zich tot een gerespecteerd kamermusicus en liedbegeleider. James Baillieu won prijzen tijdens evenementen als de Wigmore Hall/Kohn Foundation International Song Competition en nam de Kathleen Ferrier Award en een Borletti-Buitoni Trust Fellowship in ontvangst.

Start / pauzeer slideshow

De pianist was te horen in de concertzalen van steden als Londen, Berlijn, Wenen en Keulen en werkte samen met bekende instrumentalisten en met zangers als Ian Bostridge, Mark Padmore, Kiri Te Kanawa en Catherine Wyn-Rogers.

Naast zijn werk als uitvoerend musicus programmeerde James Baillieu diverse concertseries. Een elfdelige concertreeks in de Londense Wigmore Hall, getiteld Introducing James Baillieu, werd genomineerd voor de Chamber Music and Song Award van de Royal Philharmonic Society.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw betrad James Baillieu tweemaal eerder het podium, beide keren in recital met bariton Benjamin Appl.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018