Wie is Peter Sellars?

Peter Sellars

spreker

De Amerikaanse regisseur Peter Sellars verwierf vanaf de jaren 1980 bekendheid met een lange reeks grensverleggende producties van klassieke theaterstukken en opera’s. In 1998 kreeg hij de Erasmusprijs toegekend.

In het begin van zijn carrière was hij als regisseur verbonden aan de Boston Shakespeare Company en voerde hij de artistieke en zakelijke leiding over het American National Theater in Washington. Later was hij artistiek leider van onder meer het Los Angeles Festival en het New Crowned Hope Festival in Wenen.

Start / pauzeer slideshow

Peter Sellars regisseerde opera’s bij gezelschappen als de Lyric Opera of Chicago, de San Francisco Opera, English National Opera, De Nationale Opera in Amsterdam en de festivals van Salzburg en Glyndebourne.

Hij is sinds lange tijd artistiek partner van componist John Adams, met wie hij werkte aan onder meer Nixon in China, The Death of Klinghoffer, Doctor Atomic en A Flowering Tree. In 2015 werkte Peter Sellars samen met streetdance-pionier Reggie Gray aan Flexn, een voorstelling die sociale ongelijkheid aan de kaak stelt.

Bijgewerkt op woensdag 24 februari 2016