Wie is Kirill Gerstein?

Kirill Gerstein

piano

Kirill Gerstein werd geboren in Voronezh, in het zuidwesten van Rusland. Hij werd op jonge leeftijd toegelaten tot een muziekschool voor muzikaal hoog­begaafde kinderen. Hier studeerde hij klassieke muziek, en leerde zichzelf ondertussen jazz spelen.

Op zijn veertiende verhuisde ­Kirill ­Gerstein naar de Verenigde Staten, waar hij jazzpiano studeerde aan het Berklee College of Music in Boston en klassiek piano aan de Manhattan School of Music in New York. Onder zijn docenten waren Solomon Mikowsky en Ferenc Rados.

Start / pauzeer slideshow

Een belangrijk moment in Kirill Gersteins vroege carrière was het winnen van de Rubinstein Piano Competition 2001 in Tel Aviv. Hetzelfde jaar won hij de Avery Fisher Grant en een jaar later ook de Gil­more Young Artists Award. Kirill Gerstein groeide al snel uit tot een wereldwijd vermaard ­pianist, uitgenodigd door dirigenten als Gustavo Dudamel en Charles Dutoit.

Hij soleerde bij grote orkesten als het London Philharmonic Orchestra, de Wiener Phil­harmoniker en de New York ­Philharmonic en debuteerde in januari 2016 bij het Koninklijk Concertgebouworkest met het Tweede piano­concert van Rachmaninoff. In de Kleine Zaal van Het Concert­gebouw debuteerde Kirill Gerstein in 2005 in het kader van het ­Rising Stars-programma van de ECHO.

Bijgewerkt op donderdag 1 maart 2018