Wie is Kirill Gerstein?

Kirill Gerstein

piano

Kirill Gerstein werd geboren in Voronezh, in het zuidwesten van Rusland, en werd op jonge leeftijd toegelaten tot een muziekschool voor muzikaal hoogbegaafde kinderen. Hier studeerde hij klassieke muziek, en ondertussen leerde hij zichzelf jazz spelen. Op zijn veertiende verhuisde Kirill Gerstein naar de Verenigde Staten, om jazzpiano te studeren aan het Berklee College of Music in Boston en klassiek piano aan de Manhattan School of Music in New York.

Start / pauzeer slideshow

Onder zijn docenten waren Solomon Mikowsky en Ferenc Rados. Een belangrijk moment in zijn vroege carrière was het winnen van de Rubinstein Piano Competition 2001 in Tel Aviv. Hetzelfde jaar won hij de Avery Fisher Grant en een jaar later ook de Gilmore Young Artists Award. Kirill Gerstein groeide al snel uit tot een wereldwijd vermaard pianist, uitgenodigd door dirigenten als Gustavo Dudamel en Charles Dutoit.

Hij soleerde bij grote orkesten als het London Philharmonic Orchestra, de Wiener Philharmoniker en de New York Philharmonic en debuteerde in januari 2016 bij het Concertgebouworkest met het Tweede pianoconcert van Rachmaninoff. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw debuteerde Kirill Gerstein in 2005 in het kader van het Rising Stars-programma van de ECHO en was hij in maart 2018 te horen in een kamermuziekprogramma met Franse werken voor duo, trio en kwartet.

Bijgewerkt op woensdag 12 juni 2019