Wie is Nils Mönkemeyer?

Nils Mönkemeyer

altviool

Nils Mönkemeyer bouwde in de afgelopen twee decennia een internationale carrière op die hem als solist en kamermusicus naar vele concertzalen bracht. Voor zijn optredens en opnames put hij uit een breed repertoire uit de achttiende tot en met de huidige eeuw – inclusief diverse bewerkingen van eigen hand.

Als solist was Nils Mönkemeyer te gast bij bijvoorbeeld het Tonhalle-Orchester Zürich, het Konzerthausorchester Berlin, de Dresdner Philharmoniker en Les Musiciens du Louvre. Hij soleerde onder leiding van vele bekende dirigenten, onder wie Marc Minkowski, Christopher Hogwood, Mario Venzago, Kent Nagano, Markus Stenz en Simone Young.

Start / pauzeer slideshow

Hij maakt deel uit van het Julia Fischer Kwartet en vormt een trio met klarinettiste Sabine Meyer en pianist William Youn. In recital met deze pianist was de altviolist te beluisteren in bijvoorbeeld Wigmore Hall in Londen en de Tonhalle in Zürich.

In seizoen 2018/19 is Nils Mönkemeyer onder meer te gast in Brisbane en op de festivals van Montreal, Rheingau, Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern. Sinds 2011 is de altviolist als docent verbonden aan de Musikhochschule in München, het instituut waar hij zelf studeerde bij Hariolf Schlichtig.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018